Winkelwagen
Menu
Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Veelgestelde vragen

Bestellen

Betalen

Type Schaatsen

 • Welke schaats is het meest geschikt voor mij
  Hoe kies je nu de schaats die voor jou het meest geschikt is als je schaatsen wilt kopen? Ten eerste is het belangrijk jezelf de vraag stellen waarvoor je schaatsen aanschaft; Als je alleen wanneer het echt winter is af toe een tocht op natuurijs wilt rijden, dan zijn comfortnoren een aanrader. Ben je meer een sportieve of zelfs een wedstrijdrijder dan zijn gewone (lage) noren of klapschaatsen de beste keuze. Let wel, ook hierin is het aanbod in onze webwinkel groot.

Schaatsen slijpen

 • Waarom schaatsen slijpen?
  Schaatsen goed slijpen is essentieel
  Het slijpen van de schaatsen die je op deze site bestelt is altijd bij de prijs inbegrepen. De gewenste diameter kun je eenvoudig aangeven via onze webshop.

  Schaatsen slijpen is een vak op zich. Elk schaatsijzer moet een bepaalde ronding hebben voor het kunnen besturen van je schaatsen. Dat luistert erg nauw. Als een schaats niet in de juiste ronding is geslepen kun je er simpelweg niet op schaatsen. Dat is heel jammer want daardoor zou de euforie van het (leren) schaatsen omslaan in teleurstelling.

  Wij slijpen alle schaatsen
  Ook al worden de schaatsen vanuit de fabriek al standaard geslepen aangeleverd, bij Jan Bols slijpen wij opnieuw alle schaatsen op onze speciale machine. De schaatsen kunnen namelijk per paar tegelijk in deze machine worden geplaatst waardoor links en rechts altijd exact gelijk worden geslepen. Omdat schaatsen slijpen op deze wijze welhaast Zwitsers precisiewerk is, worden de schaatsen daarna met de hand afgewerkt. Dit geeft echt meerwaarde aan jouw schaatsplezier!
Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.