Alle type schaatsen en bekende merken

Schaatsen doe je voor je plezier of misschien ook voor de sport. Omdat steeds meer mensen zich breed oriënteren en het aanbod veelzijdig is, hebben wij deze site geïntroduceerd om te helpen bij de keuze van het juiste type schaatsen.

Zo zijn er verschillende schaatsmerken als Viking, Zandstra, Bauer en Maple en diverse soorten schaatsen als de klapschaatsen,ijshockeyschaatsen, kunstschaatsen, comfortschaatsen, kluunschaatsen en natuurlijk ook nog de traditionele noren.

De juiste schaats kopen

Hoe kies je nu de schaats die voor jou het meest geschikt is als je schaatsen wilt kopen? Ten eerste is het belangrijk jezelf de vraag stellen waarvoor je schaatsen aanschaft; Als je alleen wanneer het echt winter is af toe een tocht op natuurijs wilt rijden, dan zijn comfortnoren een aanrader. Ben je meer een sportieve of zelfs een wedstrijdrijder dan zijn gewone (lage) noren of klapschaatsen de beste keuze. Let wel, ook hierin is het aanbod in onze webwinkel groot.

"Draag geen dikke of twee paar sokken tijdens het schaatsen maar draag schaatsoverschoenen tegen de kou"

Jan Bols - Type schaatsen kopen

Tips bij het schaatsen kopen

Belangrijk: koop de schaatsen in uw schoenmaat (of hooguit één maat kleiner) en draag dunne sokken. Dus draag geen dikke of twee paar sokken maar draag schaatsoverschoenen tegen de kou. Lees ook goed de tips bij de verschillende soorten schaatsen (hieronder) voordat u deze schaatsen gaat kopen.

Comfortnoren Kopen

Comfortnoren zijn gemaksschaatsen (stabieler, binnenafwerking voor warme voeten, comfortabel)


Door de (deels) harde kunststofschoen of volledige softboot bieden deze schaatsen:- Stevigheid
- Comfort
- Gemak
- Schaatsplezier voor alle recreatieve of beginnende schaatsers

Belangrijk: koop comfortnoren in uw schoenmaat en draag dunne sokken

Noren Kopen

Conventionele noren zijn schaatsen met een vlakke zool en voetplaat. Noren met kuipzool zijn schaatsen met een voorgevormd voetbed voor een betere aansluiting en meer comfort.

Belangrijk: koop deze schaatsen één maat kleiner dan uw schoenmaat en draag dunne sokken

Klapschaatsen Kopen

Voor diegenen die regelmatig schaatsen op de ijsbaan zijn de klapschaatsen inmiddels onmisbaar. Met de klapschaats is het mogelijk meer ontspannen te kunnen schaatsen en je slag te verlengen. Door een natuurlijkere manier van je afzet is het daarom gemakkelijker schaatsen met klapschaatsen. U hoeft dus niet per se een wedstrijdrijder te zijn om klapschaatsen te kopen.

Belangrijk: koop klapschaatsen in uw schoenmaat (of hooguit ??n maat kleiner) en draag dunne sokken (voor de wedstrijdschaatsers eventueel met blote voeten)

​Lage schaats met langlaufschoen Kopen

De belangrijkste kenmerken van deze schaatsen zijn het comfort van de lage schaats in combinatie met de uitstekende langlaufschoen. Geen last meer van zwikkende enkels en blaren en meteen ook een klapschaats, die aan de voorkant van de schoen scharniert, waardoor de afzet extra wordt verlengd.

Belangrijk: koop deze schaatsen in uw schoenmaat en draag dunne sokken

Hoofdstraat 167
Hoogeveen

Tel: 0528 - 26 53 52

Algemene voorwaarden

Betalingsmogelijkheden: