Schaatsen goed slijpen is essentieel

Het slijpen van de schaatsen die je op deze site bestelt is altijd bij de prijs inbegrepen. De gewenste diameter kun je eenvoudig aangeven via onze webshop.

Schaatsen slijpen is een vak op zich. Elk schaatsijzer moet een bepaalde ronding hebben voor het kunnen besturen van je schaatsen. Dat luistert erg nauw. Als een schaats niet in de juiste ronding is geslepen kun je er simpelweg niet op schaatsen. Dat is heel jammer want daardoor zou de euforie van het (leren) schaatsen omslaan in teleurstelling.

Wij slijpen alle schaatsen

Ook al worden de schaatsen vanuit de fabriek al standaard geslepen aangeleverd, bij Jan Bols slijpen wij opnieuw alle schaatsen op onze speciale machine. De schaatsen kunnen namelijk per paar tegelijk in deze machine worden geplaatst waardoor links en rechts altijd exact gelijk worden geslepen. Omdat schaatsen slijpen op deze wijze welhaast Zwitsers precisiewerk is, worden de schaatsen daarna met de hand afgewerkt. Dit geeft echt meerwaarde aan jouw schaatsplezier!

Slijpen en ronding

Bij het schaatsen slijpen laat de juiste ronding zich vrij algemeen bepalen, omdat deze standaard 21 is. Dit is een afgeleide van een diameter van 21 meter. Wil je je schaatsen ronder of vlakker slijpen dan is dat uiteraard mogelijk. Kies je voor ronder (bijv. 19) dan is het snijvlak van de schaats smaller maar stuurt je schaats scherper en gemakkelijker. Ga je voor meer stabiliteit dan is diameter 23 een meer voor de hand liggende ronding.

Hoofdstraat 167
Hoogeveen

Tel: 0528 - 26 53 52

Algemene voorwaarden

Betalingsmogelijkheden: